Ostrava hostila šampionát v Kyokushinkai karate

Ostrava - Úspěchem pro domácí zápasníky skončilo 2. otevřené mistrovství České republiky v Kyokushinkai karate, které se uskutečnilo v Ostravě. V konkurenci českých, polských a maďarských karatistů vybojovali domácí borci dva tituly.

V kategori B do70 kilogramůuspěl na šampionátu v plnokontaktním karate, kdy jsou zakázány jen údery na hlavu a kopy do rozkroku, Michal Pecold. V B kategorii do80 kilogramůporazil ve finále Ladislav Bradáč Ladislava Pavelku z Prahy. Ostravský bojovník se dříve věnoval rozšířenějšímu sportovnímu karate. „V tom moderním sportovním karate mi chyběl ten kontakt, chtěl jsem něco tvrdšího a tenhle styl mi naprosto vyhovuje,“ svěřil se Bradáč. 

Reportáž Lukáše Hudečka (zdroj: ČT24)

Elitní mužské kategorie ovládli karatisté z Prahy. V té nejprestižnější - nad90 kilogramů- se šampionem stal Andrij Pinkevych. Mistrovství se zúčastnili i čtyři ženy. Nejlepší bojovnicí byla nakonec Maďarka Krisztina Nagyová. V Ostravě se objevil i nejlepší česky karatista Jan Soukup, ten na mistrovství světa, které se koná jednou za čtyři roky, skončil druhý. V Moravskoslezské metropoli však působil pouze jako rozhodčí. „Karate je pro mě taková ta životní cesta. To, že jsem si odskočil do K1 nebo do toho kickboxingu, tím jsem si chtěl vlastně rozšířit své obzory, ale zůstávám věrný karate. Buď budu ještě zápasit, nebo budu už jen pískat jako rozhodčí,“ prozradil.