Rockové hity ve swingovém kabátu, i tak zní B Side Band

Brno – Brněnský B Side Band vyrazil na sérii koncertů se zpěvákem Vojtou Dykem. Na vystoupení zazněly vedle klasických českých šlágrů také swingové verze rockových hitů od Nirvany nebo R.E.M. Výkon hudebníků v zaplněném Janáčkově divadle v Brně ocenili posluchači ovacemi ve stoje.

„S Vojtou spolupracujeme od roku 2010, tehdy jsme hledali nového zpěváka, který by zvládl zpívat s big bandem. Není to jen tak, protože velká kapela má velkou energii a zpěváků, kteří to zvládnou, není moc. Saxofonista Michal Žák mi tehdy doporučil Vojtu Dyka. Říkal, že v České republice není nikdo, kdo by to zvládl tak jako on,“ popsal začátky spolupráce trumpetista a hlava B Side Bandu Josef Buchta.

„B Side Band je tlupa plná voňavých muzikantů, krásně voní hudbou. Spolupracuje se s nimi velmi dobře, naše spolupráce se neustále rozvíjí. Rozšiřujeme repertoár a snažíme se písně na koncertech kombinovat podle nálady a lidí,“ uvedl zpěvák Vojta Dyk.

NO COMMENT: Koncert B Side Bandu s Vojtou Dykem (zdroj: ČT24)

Na koncertech tak nezní pouze klasiky od Franka Sinatry nebo Raye Charlese, ale předělané rockové písně od Nirvany, R.E.M., Oasis nebo Duran Duran. Kapely ji posluchačům naservírovala ve zbrusu novém orchestrálním aranžmá. „Zařadili jsme také české šlágry od pana Ježka, protože si myslíme, že to tam prostě patří, i když byly napsány ve 30. letech. Posluchači si určitě uvědomí, že se všechno opakuje, téměř nemění a lidé dělají stejné chyby,“ dodal Buchta.

Další koncerty B Side Bandu a Vojty Dyka

19. 4. - Ostrava

16. a 17. 5. - Praha

Další šňůra koncertů je v plánu na podzim

„Naše společné ambice jsou i za hranicemi České republiky, ale uvidíme. Momentálně připravujeme podzimní šňůru koncertů. Jednáme s partnery, sponzory, oslovujeme ke spolupráci různé umělce – například Matěje Rupperta, Dana Bártu, s nimiž už jsme už v minulosti spolupracovali,“ řekl Buchta. Koncerty by se měly konat ve dvanácti českých a slovenských městech.