Chlapec v Brně skončil pod tramvají, vyprošťovali ho hasiči

Brno - Jedenáctiletého chlapce zaklíněného pod tramvají dnes dopoledne vyprošťovali brněnští hasiči. Chlapec zřejmě neopatrně přecházel koleje. Pod tramvají byl zaklíněný tak, že hasiči museli rozmontovat přední lišty vozu, aby ho dostali ven, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid. Dítě by ale podle prvních informací nemělo mít vážná zranění.

Nehoda se stala na zastávce Branka směrem do městské části Bystrc v Brně. Přesnou příčinu nehody policisté vyšetřují. Chlapec zřejmě vystoupil z tramvaje a chtěl přejít koleje. Při nehodě se dostal za smetací lišty umístěné před první nápravu. „Zdravotníci chlapce ošetřovali a poskytli mu utišující přípravky, hasiči ke stabilizaci těla pod chlapce zasunuli páteřní desku,“ popsal Haid.

Právě na páteřní desce se záchranářům dítě podařilo vytáhnout ještě před tím, než se pokusili pomocí strojů tramvaj nadzvednout. Zásah byl rychlý, necelých 20 minut od nahlášení nehody byl chlapec v sanitce a záchranáři ho odvezli do nemocnice. Podle policie by neměl mít vážná zranění, událost vyšetřují jako dopravní nehodu.

Vydáno pod