Semifinálová série mezi Ostravou a Libercem je zatím vyrovnaná

Ostrava - Napínavá volejbalová bitva, to je semifinálová série mezi Ostravou a Libercem. Stav je 2:2 na zápasy, když oba celky dokázaly jednou zvítězit na palubovce soupeře.

Ostravští hráči si přivezli z Liberce jedno vítězství, když dokázali vyhrát první utkání v tie-breaku. Za stavu 1:1 na zápasy pak doma Ostrava ovládla první zápas 3:1 na sety a to je povzbudilo i ve čtvrtém utkání. Získali první set poměrem 25:21. Ve druhém sice prohráli 22:25, ale ve třetím zcela jasně Liberec přehráli 25:12 a plná hala cítila šanci na třetí výhru v sérii. Jenže koncovku čtvrtého setu ostravští volejbalisté nezvládli. Přestože měli sadu dobře rozehranou, Liberec vybral několik zázračných míčů, domácí situaci podcenili a dovolili Severočechům dostat se do hry. Nakonec hosté ovládli nejen čtvrtý set, ale díky získané pohodě i tie-break 15:7.

Série pokračuje pátým zápasem dnes od 18 hodin v Liberci a oba týmy moc dobře tuší, že je nejspíš jako loni čeká dlouhá série, možná na maximální počet sedmi utkání.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)