Bohumín informuje občany prostřednictvím e-mailů a sms zpráv

Bohumín - Bohumín patří mezi nejmodernější města Česka. Radnice své občany už deset let informuje elektronickým systémem E-info, za který obdržela už tři republiková ocenění. Zaměstnanci radnice posílají občanům novinky z města dvakrát denně. Největší zájem je o informace týkající se měření rychlosti policejním radarem.

E-info monitoruje aktuální dění ve městě. Starají se o něj 4 lidé, kteří během jeho 10leté existence odeslali Bohumíňákům 7 milionů e-mailů a 2 miliony esemesek. Registrovaný uživatel si může vybrat ze 40 kategorií. Včetně elektronické úřední desky a zpráv o počasí. „Podle našich informací máme v podstatě takovou nejkomplexnější službu a získali jsme za ni i prvenství co se týče MS kraje a byli jsme třetí v rámci republiky,“ uvedla mluvčí města Bohumína Lucie Balcarová.

„V 7 hodin ráno posíláme informace o tom, jaké bude počasí nebo kdo jaký svátek slaví a pak je druhá vlna rozesílání kolem 9 hodiny ranní, kde posíláme plánované výpadky inženýrských sítí, co hraje kino, jaká je ve městě kultura, sport,“ dodává informatik magistrátu Jiří Rozsypal.

Přes E-info posílá radnice měsíčně téměř 40 tisíc novinek a zpráv. Celá služba je zdarma.

Reportáž Lucie Křížkové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod