Světelná show na studentských kolejích přilákala pět tisíc zvědavců

Brno - Studentské koleje Vysokého učení technického se včera večer jako první v republice proměnily v dějiště originální audiovizuální podívané. Světelnou show, za kterou stojí studenti technické univerzity v polské Vratislavi, navštívilo na pět tisíc lidí. Ojedinělý projekt k nám přivezli organizátoři celostátní soutěže o kolej roku.

Už ve středu – s jednodenním předstihem – dorazil do Brna tým polských inženýrů. Spolu s předvojem v podobě organizátorů akce se vydali instalovat světelná zařízení do pokojů studentů na kolejích brněnské techniky. Devět pater, sto sedmnáct pokojů, skoro tisíc žárovek v různých barvách a systém, který celou akci řídí. Tým organizátorů po celodenních přípravách hlásí, že vše je připraveno. Samotné show předcházely koncerty kapel a párty pod širým nebem. V devět hodin večer se potemnělá okna konečně rozzářila barevnou hrou.

NO COMMENT: Světelná show na kolejích VUT (zdroj: ČT24)

„Všechno je řízeno rádiovým systémem. První verze našeho projektu ale bezdrátová nebyla a museli jsme tak natahat a popropojovat deset kilometrů kabelů,“ řekl jeden z členů projektu P.I.W.O. Light Show Szymon Sobociński. 

Na osobitých animacích, založených na známých melodiích, se měli možnost podílet také místní studenti. Po stěně kolejní budovy se pod taktovkou polských techniků roztančil Michael Jackson i Jožin z bažin. Netradiční podívaná trvala hodinu a do areálu studentských kolejí přilákala přibližně pět tisíc lidí. „Já jsem viděl náhled na Youtube, ale na živo to bylo super, fakt paráda,“ svěřil se jeden ze studentů.