Sobor Komorní scény Aréna se předvede v Divadle Pod Palmovkou

Ostrava – Soubor Komorní scény Aréna bude hostovat v Praze s kritiky i ostravskou veřejností oceňovanou hrou Tomáše Vůjtka S nadějí i bez ní. Činoherci představení zahrají v neděli v Divadle pod Palmovkou na přehlídce mimopražských profesionálních divadel České divadlo. Snahou organizátorů je uvádět na různých scénách v Praze to nejlepší z regionálních divadel.

Představení S nadějí i bez bylo nominováno na prestižní Cenu Alfréda Radoka za rok 2009.

Hru napsal dramaturg Komorní scény Aréna Tomáš Vůjtek podle knihy vzpomínek Josefy Slánské, vdovy po popraveném tajemníkovi Komunistické strany Československa Rudolfu Slánském. „Ve Zprávě o svém muži se Slánská pokusila očistit jméno svého manžela,“ přibližuje děj produkční souboru Hana Fialová. Hlavní roli ztvárnila Alena Sasínová-Polarczyk, pro kterou autor hru napsal. V dalších rolích diváci uvidí Marka Tisovského, Alberta Čubu, Petru Kocmanovou a další herce.

Přehlídka České divadlo bude pokračovat Figarovou svatbou v provedení Klicperova divadla Hradec Králové a Třemi sestrami Antona Pavloviče Čechova v podání souboru Západočeského divadla Cheb.