Policie hledá muže, kteří v Břeclavi zbili patnáctiletého chlapce

Břeclav - Tři neznámí muži napadli v neděli večer v Břeclavi patnáctiletého chlapce a brutálně jej zbili. Do nemocnice chlapce přivezla jeho matka, kterou si přivolal telefonem. Lékaři jej okamžitě operovali a museli mu odebrat ledvinu. Jeho stav je vážný, má také poškozená játra a slezinu.

Chlapec matce při jízdě do nemocnice řekl, že jej okolo 21 hodin nedaleko hotelu Terezka v centru Břeclavi zastavili tři muži a požádali jej o cigaretu. Neměl ji, a proto jej prý zbili.

„Našla jsem ho schouleného ležet na zemi. Tvrdil mi, že má asi polámaná žebra, protože ho strašně bolí na straně hrudníku,“ uvedla matka zraněného hocha. „V nemocnici zjistili, že žebra má v pořádku, ale má natrženou ledvinu. Tu mu museli hned odstranit. Vím, že se dá žít i s jednou ledvinou, ale už nikdy nebude moct dělat všechny sporty, které ho baví,“ řekla se slzami v očích.

Matka napadeného chlapce o incidentu (zdroj: ČT24)

Podle výpovědi chlapce byli útočníky tři Romové, jejich obličeje si ale nepamatuje a prý by je zřejmě nepoznal, ani kdyby se s nimi setkal znovu. „Policie žádá všechny svědky, kteří se v neděli mezi 20. až 21. hodinou pohybovali břeclavskou ulicí Jana Palacha a všimli si čehokoli podezřelého, aby hned kontaktovali krizovou policejní linku 158,“ vyzývá břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Vydáno pod