Basketbalistky Brna ztratily ve finále zraněnou Kašpárkovou

Brno - Natržené vazy v kotníku vyřadily z finálové série ligy basketbalistek Barboru Kašpárkovou z Frisca IMOS Brno. Zranění si devatenáctiletá hráčka přivodila na středečním prvním finálovém duelu s USK Praha. Brňanky v sérii prohrávají na zápasy 0:1, druhé pokračování série je na programu v sobotu od 15:30 v jejich hale Rosnička.

„Bohužel pro Kašpárkovou sezona skončila. Je to škoda, neboť si postupně vybojovala své místo v sestavě. Bojovností patřila k nejlepším hráčkám týmu a také dobře bránila,“ uvedl dnes trenér brněnských basketbalistek Jan Bobrovský.

Kašpárková má na poraněné noze ortézu. Ve středečním zápase strávila na palubovce 15 minut. „Máme už velice úzký kádr. Nyní bude tristní dívat se na lavičku a uvažovat, koho poslat do hry v případě, že se nebude někomu dařit. V případě dalšího zranění už budou muset nastoupit juniorky,“ posteskl si Bobrovský.

Trenér brněnského celku postrádá v závěru sezony ještě zraněnou Romanu Hejdovou a k dispozici není ani bývalá reprezentační pivotka Ivana Večeřová. Ta v ligové soutěži týmu vypomáhala naposledy v semifinálové sérii s Trutnovem.