Taekwondisté z Brna vyhráli první kolo Moravské ligy

Havířov - První kolo nově vzniklé Moravské ligy Taekwon-do pořádal havířovský klub. V atraktivních týmových soubojích se utkal domácí klub s borci z Brna, Opavy a Třebíče. V individuálních soubojích se pak utkala česká špička z řad medailistů z mistrovství Evropy.

Jako favorité vstoupili do prvního ligové turnaje taekwondisti z Třebíče a svou roli potvrzovali, když se po prvních dvou kolech drželi s Brnem na prvním místě. A i v rozhodujícím klání to vypadalo na triumf klubu z Vysočiny, když po třech soubojích vedl 4:2. Jenomže Brňané zabojovali, zápas otočili a radovali se tak ze zisku trofeje. „Měli jsme hodně štěstí, zadařilo se nám v těch bojích a samozřejmě ten týmový duch, pořádně jsme se hecli, zabojovali a podařilo se nám to vyhrát,“ radoval se trenér vítězného týmu Libor Macháň.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

V pyramidě mistrů se pak představili bojovníci z české špičky, a i když na poslední chvíli kvůli nemoci nemohl nastoupit loňský mistr Evropy Aleš Vyzrál, dočkali se diváci atraktivních soubojů. V nich dominovali především frýdeckomístečtí borci Filip Gavlas a Martin Kosík. Ve vyrovnaném finále, které nerozhodlo ani prodloužení, nakonec díky první úspěšné provedené technice zvítězil Martin Kosík. Druhé kolo moravské ligy přivítá 16. června brněnské Boby centrum.