Řidiče na Frýdeckomístecku čekají dopravní komplikace

Frýdek-Místek - Kvůli havarijnímu stavu hlavního mostu, který protíná Frýdek-Místek a mostní estakády nad přehradou Šance, omezí silničáři v příštích dnech dopravu. Řidiči se budou muset obrnit trpělivostí nejméně dva roky. Mezitím chce Ředitelství silnic a dálnic mosty opravit.

Most nad přehradou Šance a estakáda přes Frýdek-Místek. Obě stavby mají stejný problém. Podle Ředitelství silnic a dálnic jsou v havarijním stavu. Zatímco nad přehradou Šance už silničáři s omezeními začali, Frýdek-Místek to teprve v příštích dnech čeká. Na rozdíl od estakády nad Šancemi ale řidiči ve Frýdku-Místku stavbaře neuvidí. S opravami začnou nejdřív příští rok na jaře. „Již dva roky je vydáno stavební povolení a proběhlo nespočet jednání s ministerstvem dopravy a ŘSD, kde nás stále ujišťovali, že se již začne stavět,“ tvrdí mluvčí MS kraje Šárka Vlčková.

„Z důvodu neodostatku finančních prostředků se stavba nemohla zahájit dříve, stavební práce jsou naplánovanány na osm měsíců, což už bychom letos nestihli,“ reagovala mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Dokud rekonstrukce estakády ve Frýdku - Místku nezačně, budou řidiči i nadalé jezdit po čtyřech pruzích. Jenže je silničáři posunou až k okrajům odstavných a připojovacích pruhů. Navíc budou cestu lemovat zátarasy z plastu. „Frýdeckomísteckou estakádou projíždí denně 40 tisíc vozidel, a to je katastrofální stav i v době, když je průjezdná a funkční. Teď, když dojde k tomu omezení, bude to ještě horší,“ varuje náměstek primátora Frýdku-Místku Dalibor Hrabec. Zátarasy na estakádě ve Frýdku-Místku začnou silničáři stavět už zítra. Radnice odhaduje, že kolaps v dopravě začne v pondělí ráno.