Hráči Bohumína jsou mistry republiky v kulečníku

Ostrava - V Ostravě a v Bohumíně proběhlo závěrečné Final Four letošního ročníku nejvyšší soutěže v kulečníku. O titul usiloval loňský obhájce Ústí nad Labem, potom Žižkov a dvojice domácích, tedy Ostrava a Bohumín.

Stejně jako v loňském ročníku nejvyšší soutěže, přál závěrečný turnaj také letos domácím týmům. Jak Bohumín, tak Ostrava na vlastních stolech své semifinálové soupeře jasně přehráli. Ostrava obhájce titulu z Ústí 16:2 a Bohumín hráče Žižkova 14:4. Samotný boj o titul už tak jednoznačný nebyl. Lépe jej začali domácí hráči Ostravy, kteří vedli po prvním kole, což byla volná hra do 300, 4:2. Obrat přineslo druhé kolo, tedy kádr. Bohumínská trojice Andrejovský, Musil, Ráček uhrála 5 bodů a před závěrečným jednobandem tedy 7:5 vedla.

Také ve třetím, závěrečném kole, bylo úspěšnější bohumínské družstvo. Ostravu porazilo celkovým skóre 11:7 a vybojovalo svůj čtvrtý mistrovský titul. Spolu s ním pak také právo účasti na červnovém Dunajském poháru v Německu, kde změří síly a mistry Rakouska a Bavorska.

Reportáž Rostislava Hellemanna (zdroj: ČT24)