AVÍZO: Memoriál Karla Raise v Lounech

Memoriál Karla Raise aneb Počeradská patnáctka - do Loun se chystají běžci i vozíčkáři. Již tuto sobotu 5. května se uskuteční 23. ročník silničního běhu a 20. ročník závodu vozíčkářů na patnáctikilometrové trati vedoucí z Počerad do Loun, se startem v 11:00 hod. u elektrárny Počerady (u obce Volevčice).

V 10:45 hod. odstartuje z areálu lounského výstaviště také Lidový běh „S Mizunem pro radost z pohybu“. Mezi startujícími mohou být řádně přihlášení běžci a běžkyně, rodiče s dětmi, senioři, sportovci s postižením a další, kteří absolvují předepsanou trať během, chůzí, jízdou na invalidním vozíku, ale také s kočárkem nebo na kolečkových bruslích.

Už tradičně je memoriál doplněn Dětským dnem, kde bude pro děti připraveno mnoho her a soutěží - chůzí na chůdách, malováním na chodník a mnoho dalších. Tato akce bude také probíhat v areálu lounského výstaviště a to od 08:45 hod.

Dětský den v Lounech
Zdroj: ČT24/Ladislav Bába

V rámci akce bude návštěvníků také přiblížena atletika pro nejmenší, organizovaná trenéry přípravky ASK Elna Počerady, ukázka požárního zásahu Sboru dobrovolných hasičů Cítoliby a další.

Pořadatelé z ASK Elna Počerady srdečně zvou na tuto již tradiční sportovní akci, ať se již aktivně zapojí či jen svojí přítomností podpoří účastníky silničního běhu a závodu vozíčkářů bez rozdílu věku, pohlaví, tělesných či duševních hendikepů.

Ladislav Bába, Louny