Představení Život prostopášníka uvidí návštěvníci Pražského jara

Ostrava - Operu Život Prostopášníka Igora Stravinského, kterou po více než čtyřiceti letech vrátilo na českou divadelní scénu ostravské Národní divadlo moravskoslezské, uvidí také návštěvníci letošního Pražského jara. 22. května provede ostravský soubor představení v historické budově divadla v Praze.

Představení zrežíroval ředitel divadla Jiří Nekvasil, hudební nastudování připravil Jakub Klecker. V hlavních rolích se představí Jorge Garza, Jana Šrejma Kačírková, Yvona Škvárová a Ulf Paulsen. Kostýmy navrhla Marta Roszkopfová.

„Jsme samozřejmě rádi, že jsme dostali pozvání na Pražské jaro. Je to jistě i potvrzení kvality ostravské opery,“ uvedl Nekvasil.

Soubor ostravské opery nastudoval Život prostopášníka jako další titul řady Operní hity 20. století. I když se toto dílo nehrálo ani v Praze skoro půl století, ve 20. století patřilo k nejhranějším operám.

Základní inspirací Stravisnkého, jenž se proslavil hlavně balety - nejznámnější je Svěcení jara, byly obrazy barokního malíře Williama Hogarta, které zachycovaly život londýnské společnosti. Hlavní hrdina je floutek, jehož lenost přivede do spárů ďábla.

Vydáno pod