Broadwayský hit Sázky z lásky má ostravskou verzi

Ostrava – Operetní soubor Národního divadla moravskoslezského zkouší jeden z nejoblíbenějších broadwayských titulů -  muzikál Sázky z lásky. Premiéra bude příští čtvrtek. Hudbu složil americký skladatel a textař Frank Losser, libreto napsali Jo Swerlig a Abe Burrows. Muzikál vznikl podle povídek humoristy a novináře Damona Runyona jako pocta New Yorku dvacátých až padesátých let. „Hudební hříčku o městě, které nikdy nespí, proslavil také Frank Sinatra, který hrál ve filmové verzi muzikálu z roku 1955,“ připomenula mluvčí divadla Viola Kučerová.

V Ostravě muzikál zinscenoval režisér a scénograf Šimon Caban, který tam loni režíroval také představení Pardon My English. „Baví mne spojovat k sobě všechny divadelní součástky, které tento žánr vyžaduje, aby to fungovalo,“ uvedl Caban.

Hlavními hrdiny jsou frajeři, floutci, falešní hráči, sázkaři a slečinky různého ražení. Jsou jich plné ulice. „V padesátých letech byl mužský a ženský svět víc oddělený, spíš byl ztvárňován vzájemný boj mezi nimi, ale my ukážeme, že tyto dva světy se můžou navzájem chápat a že největší sázkou je láska,“ vysvětloval režisér Caban.

Na inscenaci se dále podílí dirigent Jakub Žídek, dramaturg Patrik Fridrichovský a choreografka Jana Hanušová. Kostýmy navrhla Simona Rybáková.

„V hlavních roli hazardních hráčů se představí Vladimír Polák, stepař Denny Ratajský. Zpívat a tančit budou také Roman Harok, Robert Jícha, Eva Jedličková, Martina Šnytlová, Hana Fialová a další,“ informovala Kučerová.