Ostravská opereta oprášila starý broadwayský hit

Ostrava - Národní divadlo moravskoslezské oprášilo jeden z nejslavnějších broadwayských muzikálů Guys and Dolls Franka Loessera. Hudební hříčka, kterou ve filmové podobě proslavil Frank Sinatra, se v ostravské verzi jmenuje Sázky z lásky.

Děj se odehrává na broadwayské ulici mezi frajery, falešnými hráči a sázkaři. Sázku uzavřou i o jednu slečnu, která mezi ostatní krásky moc nezapadá.

„Sára je mladá zapálená misionářka, která se do toho obula se vším všudy. Obětuje tomu všechno. Je nebojácná, ale samozřejmě, je v ní taková romantická zranitelná duše,“ přibližuje hlavní hrdinku herečka Hana Fialová.

Reportáž Petry Sasínové (zdroj: ČT24)

A právě jí zkříží cestu hráč a gambler nejhoršího kalibru - Max. „Já jsem velký lump, který si myslí, že se může sázet o cokoliv. Ale sázet se na lásku se nevyplácí,“ říká představitel Maxe Vladimír Polák, který si jako činoherec výjimečně zazpíval i několik písní.

Režisérem i scénografem je Šimon Caban. „Muzikál byl napsaný v padesátých letech, kdy vztah mužů a žen byl hodně antagonistický. Já jsem to trochu posunul. Je to i o tom, že chlapi jsou dlouho chlapci a ženy, které jsou rozumnější, nás musí dát trochu do kupy,“ říká Caban.

Sázky z lásky jsou poslední premiérou letošní sezóny ostravského opertně-muzikálového souboru.

Vydáno pod