Polští závodníci ovládli třídenní závod v orientačním běhu

Głuchołazy - Tradiční třídenní závod v orientačním běhu Hana Orienteering ovládli překvapivě polští závodníci. Poprvé se jedna z etap konala také na území našeho severního souseda. Sprint se uskutečnil v Głuchołazech.

Na startu letošního ročníku Hana Orienteering festivalu se objevilo téměř šest set orientačních běžců nejen z České republiky a Polska, ale také z Litvy, Lotyšska, Ruska a Slovenska. Ve výsledkových listinách figurovala na předních místech převážně polská jména. Celkovým vítězem elitní mužské kategorie H21 sestal například závodník z Varšavy Kuba Dragowski. Ženám kralovala rovněž Polka Anna Gonicka-Antonowiczová.

Mezi stálé účastníky závodů patří bývalý reprezentant v lyžařském orientačním běhu Oldřich Pilc, ve Zlatých Horach, které byly hlavním dějištěm Hana Orienteering festivalu, tak nemohl chybět. „Já to beru jako vyklusání, abych se ještě jel podívat na závody. V mém věku se tak moc už nezávodí,“ říká s úsměvem. Mladí orientační běžci se do Jeseníků vrátí na začátku srpna, kdy se uskuteční tradiční tábor Silva O'camp.

Reportáž Lukáše Hudečka (zdroj: ČT24)