Biker Ondřej Cink vyhrál SP v Novém Městě

Nové Město na Moravě (Žďársko) - Biker Ondřej Cink vyhrál na světovém poháru v Novém Městě na Moravě závod jezdců do 23 let a navázal na své prvenství z druhého dílu seriálu v belgickém Houffalize. Mezi juniorkami byla Barbora Machulková druhá.

Jednadvacetiletý Cink na domácí trati potvrdil roli jednoho z favoritů a druhého v cíli Michiela van der Heijdena z Nizozemska porazil o šest vteřin. „Je to skvělý pocit. Doma jsem po loňském druhém místu chtěl strašně moc vyhrát. Fanoušci mě v náročných úsecích hnali dopředu, moc mi pomohli a na vítězství mají zásluhu,“ citoval web cyklistického svazu Cinka, který triumfoval v SP podruhé v kariéře.

Hned v prvním kole mu přitom přestala fungovat přední odpružená vidlice. „Prakticky celý závod jsem jel na pevném kole a ve sjezdech hodně ztrácel. Van der Heijden mě v nich stahoval, ale do kopců se mi jezdilo dobře. V předposledním kole jsem si proto trochu orazil a v posledním zadním stoupání za to vzal, co to šlo,“ uvedl Cink, který bude jedním ze tří českých bikerů na olympijských hrách v Londýně.

„Jindy bych to asi vzdal, ale doma to nešlo. Musel jsem jet, protože myslím na celkové vítězství ve světovém poháru,“ dodal Cink.

Cyklistika - Světový pohár horských kol 2012 Česko

Machulková mezi juniorkami nestačila pouze na Francouzku Margot Moschettiovou, na niž ztratila minutu a 40 vteřin, a pronikla poprvé na stupně vítězů. „Po dešti kořeny hodně klouzaly, všechny jsme padaly. Jednou jsem šla pěkně přes řídítka, ale nasedla jsem a pokračovala. Jsem šťastná, že to tak dobře dopadlo,“ uvedla Machulková.

Cyklistika - Světový pohár horských kol 2012 Česko