Soubor 420PEOPLE dnes tančí v Ostravě

Ostrava – Milovníci současného tance z Ostravy mají příležitost vidět špičkový mezinárodní soubor 420PEOPLE, který je spjatý se světově uznávaným choreografem Jiřím Kyliánem. Národní divadlo moravskoslezské uvádí dnes večer v Divadle Jiřího Myrona jejich Galavečer současného tance.

„Představení je složeno ze tří choreografií tří velkých osobností v podání tohoto špičkového souboru,“ uvedla mluvčí divadla Viola Kučerová. Autorem jednoho vystoupení je slavný mistr Jiří Kylián, druhé vytvořil Václav Kuneš a třetí ostravská rodačka Nataša Novotná, která je zakládající členkou souboru.

„Sami jsme zvědaví, jak to představení bude vypadat. Vzhledem k rozdílným autorům choreografií to ale jistě bude rozmanitý večer. Přivezeme úplně novou věc Václava Kuneše Wind-up, a to tři dny po její premiéře. Duet Jiřího Kyliána asi není nutné představovat. Poslední na repertoáru je moje sólo Sacrebleu,“ řekla tanečnice a choreografka Nataša Novotná.

Ti, kteří se tanci věnují aktivně, se mohou ve čtvrtek po galavečeru zúčastnit workshopů, které povedou právě Novotná a Kuneš. „Lekce jsou připravené ve spolupráci s centrem Cooltour a Tanečním divadlem Zóna. První workshop Klasický tanec – open class začíná na Černé louce o půl šesté a povede ho Novotná. Následovat bude Kunešův Moderní tanec – open class,“ informovala Kučerová.

Vydáno pod