Hráčky Baníku si zkomplikovaly boj o záchranu

Ostrava - Fotbalistky Baníku Ostrava si zkomplikovaly boj o záchranu v nejvyšší soutěži. Na hřišti v Petřkovicích prohrály s Hradcem Králové 1:3 a tři kola před koncem soutěže jsou se čtyřmi body na posledním místě tabulky.

Ostravanky přitom nezačaly špatně, měly náznaky šancí, ale do koncovky se nedostaly. Ve 25. minutě musela pro zranění střídat nejlepší domácí hráčka Lucie Schwarzerová a hra Baníku se pak naprosto rozpadla. Trest přišel vzápětí – Veronika Benešová přetavila chybu domácí obrany ve vedoucí gól Východočešek.

Ve druhé půli pokračoval bídný výkon Baněk, v 53. minutě bylo po této křižné střele Jany Lacinové 0:2 a domácí hráčky evidentně nevěděly, co hrát. Jiskřičku naděje vykřesala penalta za ruku v pokutovém území Hradce, kterou kapitánka Hlavenková bezpečně proměnila, nicméně naději na obrat v důležitém střetnutí utnula v 70. minutě střela Veroniky Svobodové a Ostravanky se pak už na nic nezmohly. Ženy Baníku prohrály 1:3 a bez jediné výhry zůstávají na posledním místě extraligové tabulky.

Reportáž Ladislava Lhotského (zdroj: ČT24)