Policisté na Karvinsku zatkli tři mladíky, kteří zásobovali drogami asi 50 lidí

Havířov - Hned dvě akce proti výrobcům a dealerům pervitinu spustili policisti na Karvinsku. V Havířově a Orlové zatkla zásahová jednotka celkem tři mladíky, kteří asi 50 zákazníků zásobovali drogami. Vyšetřování je teprve na začátku. Kriminalisti předpokládají, že počet zatčených se brzy rozšíří o komplice obviněných.

Půl roku sledování vařičů pervitinu se policistům vyplatilo. Zásahová jednotka ukončila drogový byznys v Orlové během několika minut. Obvinění dodávali pervitin nejméně deseti narkomanům. Zatčená dvojice čeká na soud za zdmi vazební věznice. „Oba jsou obvinění z drogových trestných činů, hrozí jim až 5 let vězení,“ uvedla mluvčí PČR Karviná Zlatuše Viačková.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Ve stejný okamžik, kdy policisté likvidovali pervitinovou varnu, jejich kolegové v nedalekém Havířově zatýkali dalšího dealera drog. 24letého recidivistu kriminalisté znají řadu let. Do vězení kvůli drogám ho dostali už čtyřikrát. A zřejmě tam skončí i teď. „Jednomu ze svých zákazníků nejméně v 60 případech prodal drogu za 36 tisíc korun. Dalšímu zájemci za 12 tisíc korun,“ prozradila Zlatuše Viačková. Ostravsko a Karvinsko podle protidrogových expertů dlouhodobě patří po Praze na přední místa, kde se nejvíce prodává a vaří pervitin.