Student Institutu tvůrčí fotografie sbírá jedno ocenění za druhým

Opava - Student Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě Tomasz Lazar zazářil na Mezinárodním festivalu fotografie v Lodži. Získal Grand Prix. „Odborná porota této jedné z největšcíh polských fotografických výstav, která má výrazný evropský přesah, mu hlavní cenu udělila za cyklus expresivních černobílých dokumentárních fotografií Linie snu,“ informoval Martin Kůs ze Slezské univerzity Opava.

Polský posluchač má za sebou i jiné významné úspěchy. Na letošní soutěži novinářské fotografie Word Press Photo v Amsterodamu získal 2. cenu v kategorii Lidé ve zprávách. A první místo dostal na polské fotožurnalistické soutěži Grand Press Photo 2012.

„Další dvě první ceny obdržel v polské přehlídce Bank Zachodni Wielkopolski Bank Kredytowy Press Photo, v níž byl navíc jeho dnes již dobře známý snímek z protestů v newyorském Harlemu oceněn titulem Fotografie roku. Třetí cenu si odvezl z londýnského festivalu Festival of Street Photography,“ dodal Kůs.

Studenti Institutu tvůrčí fotografie školu reprezentují také na slovenské výstavy Obraz, v ktorom žijeme, která je bratislavském Domě umění.

Vydáno pod