V Brně se srazily dvě tramvaje, 4 lidé jsou zranění

Brno - Nedaleko smyčky Ečerova v Brně-Bystrci se v podvečer srazily dvě tramvaje. Při střetu byli zraněni čtyři lidé a jedna souprava vykolejila. Příčinu nehody zjišťuje Drážní inspekce, sdělil její mluvčí Martin Drápal.

Nehoda se stala před půl šestou asi sto metrů od konečné zastávky Ečerova. Srazily se dvě tramvaje jedoucí shodně na lince 1. Zranění utrpěla řidička vozu, který najel do zadní části druhé tramvaje, a také tři cestující.

Řidičku poranilo vysypané čelní sklo, které jí pořezalo obličej. „Její poranění jsou lehká a stav stabilizovaný. Pravděpodobně půjde jen o krátkodobou hospitalizaci,“ řekla mluvčí bohunické fakultní nemocnice Anna Mrázová. Také zranění cestujících jsou lehká.

NO COMMENT: Srážka tramvají (zdroj: ČT24)

Havárie způsobila také vážnou škodu na tramvajích. Čelo, resp. zadní část havarovaných vozů jsou poničené, navíc jedna souprava vykolejila. „Na místě jezdí jako náhradní doprava autobusy. Příčiny nehody se vyšetřují,“ uvedla mluvčí brněnského dopravního podniku Linda Škrancová. Martin Drápal odhadl škodu na 700 tisíc korun.

  • Havarovaná tramvaj zdroj: Drážní inspekce
  • Brněnská tramvaj po nehodě zdroj: Drážní inspekce