Petr Kubásek míří na Euro 2012

Brno - Sportovního redaktora a moderátora brněnského studia Petra Kubáska vyslala Česká televize na fotbalový šampionát do Polska, odkud bude na ČT4 moderovat Studio Vratislav.

Půlhodinový pořad se na obrazovce objeví třikrát denně (9:00, 13:30, 22:00). „Zatím máme naplánovaných jednatřicet vysílání, a to v termínu od 7. do 17. června,“ upřesňuje Petr Kubásek. „Střídat se budeme s kolegou Davidem Kozohorským.“

Fotbalové studio Česká televize vybudovala ve vratislavském loutkovém divadle, kde má po dobu šampionátu zázemí Fotbalová asociace ČR. Vznikne tady jakýsi český dům v Polsku.

Každé vysílání nabídne rozhovory jak s účastníky šampionátu, tak s hosty. Kromě hráčů a členů realizačního týmu moderátoři pozvou i některé ze zajímavých návštěvníků fotbalového mistrovství. Diváci se mohou těšit například na české hokejisty, herce či zpěváky.

„Je pro mě čest, že se můžu zúčastnit akce tohoto formátu a být přímo na místě,“ říká Petr Kubásek. Pro brněnského redaktora a moderátora to ale není sportovní zahraniční premiéra. Diváci ho znají například z tenisových a volejbalových turnajů. Před dvěma lety se hlásil z olympijského studia na Kavčích Horách. Pravidelně moderuje Sport a Události v regionech i další pořady. Z domácích podniků připomeňme třeba Velkou pardubickou. „Těší mě, že naši lidé získávají zkušenosti a osvědčují se při tak významných sportovních událostech,“ dodává ředitel brněnského studia ČT Karel Burian.