AVÍZO: Akce „Když oči nevidí“ ve čtvrtek v Šumperku

Ve čtvrtek 7. června 2012 od 9,00 hod. do 16,00 hod. se v prostorách střediska Komín na Komenského 9 v Šumperku  uskuteční akce Když oči nevidí. Návštěvníky čekají zajímavosti ze života nevidomých spojené se zábavnými soutěžemi. Pro úspěšné soutěžící je připraveno závěrečné kolo štěstí. Budou také k vidění speciální pomůcky pro zrakově postižené a ukázky výrobků z různých materiálů. Součástí bude i nabídka aktivizačních programů pro zrakově postižené (časopisy, stolní hry, showdown aj.) Prezentace činnosti SONS se koná za každého počasí.

Akci pořádá Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých Šumperk - Jeseník (SONS) a Vila Doris - Komín.

Když oči nevidí
Zdroj: ČT24/SONS v Šumperku

Návštěvníci se dále můžou těšit na: „Karkulčino sbírání“, „Bystrozraký na cestách“, přebírání s „Popelkou“, „Otesánkovo“ jídlo, „Rákosníčkův“ rybník, čichání s kocourem „Garfieldem“, hádání s „Hurvínkem“, „Rumburakovy“ čarovné pytlíky a možná i něco navíc. V dílně „Pata a Mata“ si můžete také něco vyrobit.

Součástí prezentace bude: předvedení náročných elektronických kompenzačních pomůcek pracovníky TyfloCentra Olomouc; prezentace činnosti TyfloCentra Olomouc, o.p.s., regionálího střediska v Šumperku.

Za odbočku SONS Šumperk a za Vilu Doris: R. Jandrtová, V. Prokopová, S. Bezděková, Mgr. Z. Vavrušová

Vydáno pod