Jágra patrně čeká poslední sezona v kariéře, klub zatím nemá

Prostějov - Hokejový útočník Jaromír Jágr se chystá na patrně poslední sezonu v kariéře. O jeho dalším působišti ještě není rozhodnuto. Ve hře zůstává setrvání ve Philadelphii, nevyloučil ale ani odchod do jiného klubu, například do Kanady. V zámoří se čeká na 1. červenec, kdy se po draftu otevře trh s hráči.

Jágr označil příští sezonu za svoji poslední a chce se na ni důkladně připravit. „Každý má svou vnitřní hrdost. Chci hrát stále na vysoké úrovni, na kterou jsem zvyklý já i moji příznivci. Nechci dohrávat kariéru tak, že budu na ledě do počtu a budu na obtíž. Mohl bych si to ve stáří vytýkat, že jsem neudělal maximum,“ řekl Jágr. Ponechal si ale pootevřená vrátka pro možné pokračování v hráčské kariéře. „Pokud by sezona dopadla dobře, tak je šance, že bych hrál dál,“ doplnil.

Konkrétně o své nejbližší budoucnosti hovořit nemohl. Zda zůstane hráčem Flyers, prý neví. „Ve Philadelphii jsme se pohybovali na úplné hraně platového stropu. Pokud nedojde k výměnám, tak není šance získat hráče. Nevím, jak to dopadne. Takto mi to bylo vysvětlené,“ řekl Jágr. Nevyloučil, že by mohl hrát případně i v Kanadě, kde nikdy v kariéře nepůsobil. Jak ale vzápětí dodal, nerad „skáče“ do neznámého prostředí.

Jágr v Prostějově (zdroj: ČT24)

Je také otázkou, na jaké výši bude po 1. červenci nastaven nový platový strop v NHL. Důležité podle Jágra také bude, kdy se podepíše nová kolektivní smlouva. „Mužstva už budou mít hráče podepsané, ale dokud se nepodepíše nová kolektivní smlouva, tak jsou tito hráči stále volní. Takže pokud se hráči nedomluví s majiteli a budou stávkovat, je velká šance, že většina kluků začne v Evropě,“ uvedl Jágr.

Pokud by k výluce či stávce došlo, je šance, že by Jágr začal sezonu v Kladně, kam by pak rád stáhl i další odchovance, kteří působí v NHL. „Nevěřím, že by se situace protáhla na delší dobu než dva až tři týdny. Potom by byl krátký trénink a sezona by se prodloužila. Hrálo by se 82 zápasů. To může nastat. Hráči z NHL by mohli měsíc nastupovat v české extralize,“ prohlásil.