Devatenáctiletí fotbalisté Sigmy získali titul s královským náskokem

Olomouc - Zatímco prvoligové týmy už zahájily přípravu na nový ligový ročník, nejvyšší soutěž staršího dorostu měla na programu závěrečné kolo končícího ročníku. V zápase prvního týmu s druhým, tedy olomoucké Sigmy proti pražské Spartě, už ovšem o titul nešlo. Suverénní Hanáci měli před Pražany náskok neuvěřitelných 24 bodů, takže šlo spíše o prestižní loučení s výjimečně úspěšnou sezónou.

Olomoučtí mladíci proti Spartě sice dobře začali, od devatenácté minuty ale prohrávali po krásné střele Miskoviče. Vyrovnání přišlo už za pět minut, po rohovém kopu dal svůj devatenáctý gól v sezóně Marek Schmid. Ve druhé půli Olomouci definitivně pokazil oslavy nejlepší sparťanský střelec Lukáš Pouček, který dvěma krásnými brankami znovu zařídil hostům vedení a tři minuty před koncem dokonce zkompletoval hattrick. Porážka 1:4 Hanáky ovšem dlouho nemrzela, 85 bodů a 121 nastřílených gólů jasně dokládají, že jim mistrovský titul patří zaslouženě. „V půlce sezóny bylo rozhodnuto, že budeme mistří a kluci nechtěli vypustit ani jeden zápas, ať je to v Mostu, v Teplicích, kdekoliv. Makali jsme až do konce sezóny,“ řekl kapitán SK Sigma Olomouc U19 Jaroslav Svozil.

„Síla toho týmu je právě v ofenzívě, to, co se nám dnes nedařilo, dávat góly, tak se nám dařilo celou sezónu. Ten titul není výsledkem práce tady toho mého realizačního týmu a těch kluků, ale je to výsledkem práce celé mládeže, která je na vynikající úrovni u nás a všichni nám ji závidí,“ dodal trenér Augustin Chromý.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)
Vydáno pod