Fotbalové přenosy na Masarykově náměstí nejspíš nebudou

Ostrava - Zápasy české fotbalové reprezentace měly na ostravském Masarykově náměstí sledovat tisíce fanoušků. Pořadatel však projekce zrušil. A nikdo jiný zápasy z Eura 2012 na náměstí zatím promítat nechce. Ostravští fanoušci tak mohou českému týmu fandit jen v barech a restauracích.

Ještě v pátek dopoledne v těchto místech Masarykova náměstí stavěli dělníci pódium. Odpoledne ale jablonecký podnikatel Jan Vrajík z pořádající firmy PM Production projekce zrušil. „Ani původní zájemce ani žádný další organizátor již neprojevil zájem o vysílání fotbalových přenosů na Masarykově náměstí,“ uvedla tisková mluvčí Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Jana Pondělíčková. Podnikatel Jan Vrajík se teď se spolupořadatelskou agenturou Top Event navzájem osočují, kdo za krach akce nese větší podíl viny. Svůj spor chtějí hnát až před soud. „Problém byl v tom, že Top Event garantoval financování podle smlouvy a nám to financování prostě nezajistil. Byl jsem nucen v podstatě projekt kvůli tomu ukončit. Všechny škody budu s dalšími partnery vymáhat na Top Eventu,“ vyjádřil se Jan Vrajík.

„Musíme očistit jméno všech partnerů naší společnosti, aby se ukázala pravda. Chystáme trestní oznámení na pana Vrajíka neboli PM Production,“ reagovala zástupce agentury Top Event Eva Teclová.

Reportáž E. Klucho a R. Horáka (zdroj: ČT24)

Zrušení projekcí na Masarykově náměstí bylo ale pozitivní zprávou pro majitele ostravských barů a restaurací. Ti teď hlásí: na zítřejší fotbalový zápas máme plno. Zápas České republiky s Řeckem mohou fanoušci sledovat už zítra od šesti hodin večer na programu ČT4.