Házenkářský turnaj v Polance nad Odrou ovládly Ivančice

Polanka nad Odrou - 40 družstev od nás a ze Slovenska zasáhlo do bojů 18. ročníku mládežnického házenkářského turnaje v Polance nad Odrou. Zatím co v předešlých ročnících patřili k nejlepším domácí, letos je zastínili mladí házenkáři Ivančic. Ze čtyř kategorií byli třikrát ve finále.

Družstva házenkářského klubu z Ivančic přijela na polanecký turnaj výborně připravena. Jedním ze tří jejich finálových zápasů bylo utkání mladších žáků proti slovenským Bojnicím. Přestože byli Slováci fyzicky zdatnější, což je v těchto věkových kategoriích velká výhoda, dokázali je mladí hráči z jihu Moravy týmovou spoluprací a sehraností výrazně přehrát. Hra v jejich podání byla kompaktní a nesla mnoho znaků kvalitního házenkářského zápasu. Ivančice zaslouženě zvítězily vysoko 21:11.

Také v dalších kategoriích se Ivančicím dařilo. Zvítězily jak v mladším dorostu, tak v minižácích. Turnaj v Polance nad Odrou patří k těm kvalitnějším u nás. K pozitivům se řadí také fakt, že na jeho organizaci se výrazně podílejí samotní mladí hráči.

Reportáž Rostislava Hellemanna (zdroj: ČT24)