Rodinné neshody řešil tak, že zapálil dům

Olomouc - Rodinný dům v Podhoří u Lipníku nad Bečvou zapálil jeho majitel. Vyplývá to z dosavadního šetření policistů. Muž požár údajně založil proto, že tak chtěl vyřešit neshody se svojí bývalou partnerkou. Plameny zachvátily zrekonstruovanou budovu v sobotu večer. Oheň naštěstí nikoho nezranil.

Ohořelé trámy na střeše, zničená okna i fasáda. Vstupu do objektu stále brání policejní páska. Rodinný dům v Podhoří u Lipníku nad Bečvou přitom zapálil jednačtyřicetiletý muž, který tady žil s bývalou manželkou. „Jako nejpravděpodobnější příčina se jeví úmyslné zapálení ze strany majitele, který tímto způsobem řešil rodinné spory,“ potvrdila mluvčí Policie ČR Přerov Miluše Zajícová. K požáru rodinného domu vyrazili hasiči v sobotu v podvečer. Plameny zcela zachvátily obytnou část objektu. Hrozilo zřícení stropní konstrukce. „Hasiči postupně prováděli lokalizaci požáru. K budově jsou přilehlé dvě hospodářské budovy – ty se naštěstí podařilo uchránit. Uvnitř bylo vše zasaženo požárem. Prohořelé stropy. Nebylo schodiště. Museli jsme se těžce dostávat na střechu. Tam jsme postupně prováděli dohašování skrytých ohnisek,“ upřesnil mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)

Hasiči pak museli střechu důkladně rozebrat. Na některých trámech se totiž kvůli větru znovu rozhořel oheň. Oheň způsobil škodu za čtyři miliony korun. Podobný případ přitom policisté zaznamenali letos v dubnu také v obci Bohuňovice na Olomoucku. I tam zřejmě kvůli rodinným neshodám zapálil jednačtyřicetiletý muž byt své manželky. Při požáru zemřel.