Velkoplošné obrazovky budou zítra v Ostravě i Olomouci

Ostrava - V Ostravě i Olomouci mohou fotbaloví fanoušci sledovat čtvrtfinálovou bitvu českého národního týmu u velkoplošných obrazovek. V hanácké metropoli o tom rozhodli zastupitelé a promítání zajistí přímo město. V Ostravě se zase iniciativy chopila soukromá firma. Promítat se bude na Masarykově náměstí.

Fotbaloví nadšenci mají konečně šanci přijít podpořit český fotbalový tým k velkoplošným obrazovkám. Před dvěma týdny se to nepovedlo, zítra se ale lidé mohou na davové fandění těšit v Ostravě a Olomouci. „Jsme rádi, že se našel solidní partner, kterého známe a tudíž věříme, že přenos čtvrtfinále se uskuteční a že se lidé budou moct na Masarykově náměstí dívat na velkoplošnou obrazovku,“ uvedla mluvčí obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Jana Pondělíčková.

„Když byly přenosy z MS v hokeji, tak to mělo velký ohlas, tak si myslíme, že i teď lidi přijdou rádi,“ řekla i mluvčí olomouckého magistrátu Daniela Horňáková.

Reportáž Venduly Horníkové (zdroj: ČT24)

Na severu Moravy promítání organizuje soukromá společnost Josefa Golise – kuchaře, který má k fotbalové reprezentaci velmi blízko. „Mám dost blízký vztah k fotbalu, neboť jsem dlouhé roky vařil fotbalistům jak na Baníku, tak u nároďáku,“ prozradil Golis. Těm, kteří přijdou sledovat utkání pod širé nebe, by mělo přát počasí. Zápas s Portgulaskem o postup do semifinále začíná zítra ve 20:45 hodin.