Policisté objasnili vraždu, ke které došlo před 16 lety v Mohelnici

Olomouc - Po dlouhých 16 letech obvinili olomoučtí kriminalisté 36letého muže z vraždy ženy, ke které došlo v Mohelnici. Policisté se případem začali opět zabývat na konci minulého roku a znovu procházeli všechny stopy. K jejich překvapení se muž, který ženu zabil, policistům na začátku června sám přihlásil a k vraždě se přiznal.

Co muže k vraždě vedlo, kriminalisté nezveřejnili. Podle informací České televize se ale muž bál, že by mohl znovu vraždit. Po zvlášť brutálním útoku, který útočník plánoval, našli policisté Irenu Čížkovou v jejím bytě svázanou provazem a podřezanou. Před tím policii upozornil znepokojený ředitel školy, kde žena pracovala jako učitelka angličtiny, s tím že nepřišla do práce. Muž od začátku patřil mezi osoby, které policie zařadila mezi podezřelé. K vraždě došlo sice před dlouhou dobou, přesto není promlčená. „Promlčecí doba u těchto trestných činů je dvacet let. Pokud bude i nadále právní kvalifikace tohoto skutku nezměněná, může být dále stíhán, potažmo odsouzen,“ potvrdil kriminalista Libor Šamšula.

Reportáž Martina Laštůvky (zdroj: ČT24)

V době vraždy bylo pachateli dvacet let, jeho oběti jednačtyřicet. Podle policie nebyli s mužem nikdy problémy a do dneška byl trestán jen jednou, nešlo však o nijak závažnou věc.  V případě prokázání viny hrozí muži až 15 let vězení. Ze starších případů trápí policii dosud nevyřešená vražda obsluhy videopůjčovny ze Šternberku z roku2005 avražda olomouckého taxikáře, ke které došlo před 14 roky.

Vydáno pod