Baník restrukturalizuje, staví a modernizuje

Ostrava - Fotbalový klub Baník Ostrava začal po loňské sezoně druhou fázi projektu Zachraňme Baníček! Poté, co se na jaře udržel v nejvyšší fotbalové soutěži, přichází na řadu restrukturalizace klubu, plán rekonstrukce stadionu Bazaly a výstavba tréninkových ploch pro mládež.

Baník Ostrava se ve svých krocích nechává inspirovat baskickým klubem Athletic Bilbao, se kterým má podle předsedy představenstva akciové společnosti Petra Šafarčíka hodně společného. Primátor města Ostravy Petr Kajnar konstatoval, že po výměně majitelů klubu je komunikace zastupitelstva s Baníkem Ostrava opět na skvělé úrovni a do budoucna může slezský klub počítat s maximální možnou podporou, včetně rekonstrukce Bazalů.

Baník však nepotřebuje jen výstavní stadion pro ligový tým, zoufalá je situace především v nedostatku tréninkových ploch pro mládežnické týmy, které byly vždy chloubou ostravského klubu. Této myšlenky se chopil generální ředitel společnosti Vítkovice Machinery Group Jan Světlík, který slíbil v této věci plnou podporu.

Ze sbírky fanoušků z projektu Zachraňme Baníček už vedení klubu financuje rekonstrukci hrací plochy a vyhřívání, které stálo 3 miliony korun. Fanoušci se na této sumě podíleli částou 1 milion 700 tisíc korun.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)