Baník se chystá na novou sezonu

Ostrava - Fotbalisté ostravského Baníku pokračují v přípravě na další ročník Gambrinus ligy. Hlavním úkolem trenéra Radoslava Látala je stabilizovat kádr tak, aby slezský klub měl klidnější sezónu. V té minulé totiž do posledních kol bojoval o to, aby zůstal v první lize.

Mezi testovanými hráči jsou například frýdecko-místecký útočník Hynek Prokeš či obránce Petr Mach patřící Mladé Boleslavi. Velmi nadějně se pak jeví záložník Vladan Miloslavjev, který včera proti utkání s ukrajinským Lvovem odehrál povedený zápas, v němž patřil mezi nejlepší Baníkovce. Hledání optimální sestavy však není zdaleka u konce. Trenér Látal touží po příchodu stopera a útočníka.

Reportáž Petra Hrčky (zdroj: ČT24)

Včerejší utkání Baníku s Karpatem Lvov, které se odehrálo v polské Wodzislavi, rozhodla jediná branka. O tu se po chybné rozehrávce stopera Michala Frydrycha postaral v závěru prvního poločasu Olexandr Kasjan, jenž souboj s brankářem Jiřím Hlaváčem zvládl na jedničku. Ukrajinský tým byl po celé utkání lepší, byl častěji u míče a vytvořil si územní převahu.