Školní akademie ZŠ Strossmayerovo náměstí

Na závěr školního roku se uskutečnila akademie ke 105. výročí založení školy na Strossmayerově náměstí v Praze 7. Ze školních prostorů jsme se přemístili do Salesiánského divadla, kde akademie probíhala. Celou ji provázeli pštrosi.

Proč pštrosi? Vysvětlení je prosté. Naše škola sídlí na náměstí zvané Strossmayerovo, po kterém se i jmenuje, a také je sponzorem pštrosa v pražské zoologické zahradě. Celé divadlo bylo vyzdobeno pštrosy, které si žáci vytvořili podle své fantazie a umu. Alespoň na chvíli se stalo Salesiánského divadlo divadlem pštrosím.

Program akademie byl velmi pestrý. Na počátku nás rozhýbaly rytmy celosvětově oblíbené Zumby, následovalo několik hudebních a tanečních vystoupení, hra na flétnu, gymnastika, krátké dramaticko-hudební scénky, rokenrol i závěrečné překvapení v podobě hudebního vystoupení pedagogů a zaměstnanců školy.

Nezbývá než poděkovat učitelům za jejich trpělivé vedení a cenné rady a v neposlední řadě i současným a bývalým žákům (účinkujícím) za odvahu a výtečný kulturní zážitek.

Monika Sedláková, ZŠ Strossmayerovo náměstí, Praha 7

Reportáž Anny Hrubé a Jany Fišerové (zdroj: ČT24)