Hotely v Beskydech

Strávit dovolenou v horách se letos rozhodne zhruba stejné množství návštěvníků jako vloni. Provozovatelé ubytování v Beskydech tak usuzují z dosavadních objednávek, které pokrývají zhruba 70 procent kapacity hotelů. Lidé se stále častěji rozhodují na poslední chvíli a využívají slevových akcí.

Ročně dají dovolené v tuzemských horách přednost statisíce Čechů. Rekreační centra v Beskydech se začínají plnit prvními turisty. Za pobyt v samotném srdci Beskyd s výhledy do valašských údolí chtějí některé hotely až tři tisíce korun za osobu a noc. Stále více lidí ale využívá slevové balíčky. Slevy mohou snížit cenu pobytu až o polovinu. Na začátku prázdnin bývá průměrně zadáno sedm z deseti lůžek. Lidé však ještě objednávají, hoteliéři proto letos horší sezónu nečekají.

„V loňském roce byl trend tří až čtyřdenních pobytů, letos se to změnilo. Zájem je o týdenní pobyty,“ říká Marcela Dorňáková, provozní horského hotelu Soláň.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)



Dobrá zpráva pro náš region je, že se pokles počtu hostů v ubytovacích zařízeních na severní Moravě vloni podařilo zastavit. Majitelé hotelů, chat, rekreačních zařízení a penzionů přizpůsobují nabídku poptávce. A snaží se i Moravskoslezský kraj. Letos nabízí novinku - takzvanou technotrasu, čili putování po dvanácti industriálních památkách. Cílem je turisty v regionu udržet.