Lupič neunesl tíhu viny

Přepadení pošty v Ostravě, při kterém jeden z násilníků mířil pistolí na zákazníky v pobočce, vyšetřují kriminalisté. Úřednice pošty bránila pokladnu tak intenzivně, že část peněz lupiči vytrhla z rukou. I proto se dvojice přibližně třicetiletých zločinců musela spokojit s necelými čtrnácti tisíci korunami.

Lehce zraněnou zaměstnankyni pošty na místě ošetřil lékař. O šoku z přepadení, který prožila, s novináři mluvit nechtěla. Oběma pachatelům hrozí trest odnětí svobody na deset let.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)



Zatímco lupiči z pošty po přepadení nasedli na kola a zmizeli v ulicích města, ve stejnou dobu se na policii přišel přiznat jiný zločinec. Byl očividně pod vlivem alkoholu a barvitě policistům vyprávěl, že přepadl benzínovou pumpu. Jeho kajícnost ale měla své meze. S přepadením druhé čerpačky na opačné straně města nechtěl mít nic společného. Detektivy však nepřesvědčil. Usvědčilo ho oblečení, které měl na sobě. V obou případech byl oblečen ve výrazně červené bundě a v ní přišel i na policii. Dvaatřicetiletý recividista nejprve skončil na záchytce a pak zamířil do vazební věznice.