Domácí Vacenovice na body nedosáhly, extraligu dál vedou Benetice

Vacenovice – O několik hodin déle oproti plánovanému rozpisu nakonec trvalo sedmé kolo Extraligy v požárním útoku. Hned sedmnáct týmů svůj útok opakovalo kvůli problémům s časomírou, pořadatelé museli řešit i náhradní přívod vody. Domácímu družstvu Vacenovic nakonec jen těsně unikl první letošní bod.

Nejlepší formu v letošním ročníku extraligy zatím prokazují Benetice. Ty si v 17. ročníku soutěže vedení nakonec udržely i po vacenovickém klání, i když borci z Vysočiny příliš spokojení být nemohli. Útok se jim sice vydařil poměrně slušně a vypadalo to, že opět obsadí stupně vítězů, problémy s časomírou ale vedly k anulování dosavadního průběhu závodu. Opakovaný pokus se lídrovi extraligy nezdařil, takže ani nebyl klasifikován. „Je to poprvé, co jsme letos nezískali body, takže nás to mrzí. Ale jednou to přijít muselo, protože zatím nám štěstí přálo, takže to musíme napravit v dalších kolech,“ řekl Adam Rozkydálek z benetického sboru.

No comment - Vacenovický závod (zdroj: ČT24)

Rekordním výkonům příliš nepřálo ani úmorné vedro. Pouze družstvo Staré Říše tak dokázalo zvládnout útok pod sedmnáct vteřin a zaslouženě zvítězilo. Vedoucí Benetice se ale musí po sedmém kole obávat spíše druhých Velkých Hoštic, které využily zaváhání vedoucího týmu a společně s čtvrtou Nevcehlí se na lídra tabulky bodově dotáhly. „Důležité teď bude v dalších závodech jet na jistě získané body a zbytečně neriskovat. To může totiž nakonec extraligu rozhodnout,“ okomentoval solidní výsledek hoštický hasič Kamil Nevřela.

Na premiérový letošní extraligový bod dlouho myslely i domácí Vacenovice, které slušný čas 18:09 dlouho držel v první patnáctce. Kvalitní výkony Olšovce a Špiček v závěru závodu ale domácí z bodovaných příček odsunuly.

Sedmé kolo letošní extraligy bylo pod hlavičkou 35. Memoriálu Mikuláše Bábíka zároveň započítáváno i do Grand Prix okresu Hodonín a také do Vacenovické hasičské tour.

Výsledky 7. kola Extraligy

1. Stará Říše 16:75

2. Velké Hoštice 17:00

3. Lavičky 17:08

4. Nevcehle 17:28

5. Trnava 17:33