Sigma přišla v poslední minutě o výhru nad Brnem

Olomouc - Poslední zápasy před soustředěním v Rakousku odehráli fotbalisté Sigmy Olomouc. Ve spíše exhibičně laděném utkání porazili Jalubí 8:1, těžší soupeř je čekal ve Slatinicích, kam si pozvali Zbrojovku Brno a s nováčkem první ligy remizovali 1:1.

Sigma proti Zbrojovce Brno odehrála velmi dobrý první poločas, jenomže v šancích si její hráči poradit nedovedli. Už v osmé minutě minul branku Michal Hubník. O chvíli později se po přímém kopu dvakrát třáslo břevno, nejprve na něm skončil pokus Igora Golbana, vzápětí zastavilo i hlavičku Martina Doležala. Pak o sobě znovu dal vědět Michal Hubník, jeho krásnou střelu ale zneškodnil brankář Doležal. Hubník tak uspěl až jako nahrávač, když jeho centr nadvakrát využil Marek Heinz. Celý zápas odehrál Igor Golban, ruský stoper a zatím jediná posila, v Olomouci bude hostovat celou sezónu. „Agent říkal, že v Olomouci hledají obránce, jestli bych to nechtěl zkusit. Tak jsem přijel a asi jsem se trenéry zaujal. Líbí se mi tady a hlavně už je mi skoro dvacet dva, potřebuju hrát a ne sedět a dívat se jak hrají jiní,“ řekl.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Poslední šanci prvního poločasu měl Doležal, ani jeho hlavička se ale mezi tyče nevešla. Hanáci ve velkém horku odehráli celý zápas bez jediného střídání, čerství hráči na straně Zbrojovky tak po přestávce hru vyrovnali. V poslední minutě po standardní situaci propálil Zlámala Miroslav Král a zápas skončil nerozhodně 1:1.