Ostravské televizní studio natáčí napínavý thriller

Ostrava - Ostravské studio České televize natáčí nový film s tajemným názvem Occamova břitva. V thrilleru ze současnosti zazáří v rolích manželů, kteří se stanou svědky zločinu Ondřej Sokol a Zuzana Stivínová, režie se ujal Dan Svátek.

Libor Vavruška a Jana Vavrušková jsou obyčejní čtyřicátníci. Jejich život není ničím výjimečný až do doby, kdy se ocitnou ve špatný čas na špatném místě – stanou se svědky vraždy. „Celý ten příběh řeší, jestli mají na to jít na policii a svědčit, protože ti lidé je nějakým způsobem vydírají nebo kontaktují, takže myslím, že to je o nějaké odvaze,“ prozradil představitel Libora Vavrušky Ondřej Sokol. „Tam ten pres na ty manžele je tak silný, že to naruší jejich vztah a je to o to víc zamotanější, když jeden z těch zúčastněných je na té špatné straně barikády,“ doplňuje jej režisér Dan Svátek. Název Occamova břitva se často používá ve vědě – badatele navádí k tomu, že nejjednodušší řešení je pravděpodobně to správné. Temný thriller také hledá nejvhodnější řešení, o kterém ale hlavní hrdinové budou polemizovat sami v sobě.

Reportáž Evy Klucho (zdroj: ČT24)

„Když jsem četl poprvé ten scénář, tak mi to hrozně připomínalo takovou tu poetiku bratří Cohenů, kde je hodně násilí, ale je tam takový zvláštní sarkastický humor. Opravdu ten příběh je plný zvratů a je napínavý od začátku do konce,“ slibuje režisér Dan Svátek. Filmaři budou v Ostravě a jejím okolí natáčet do 23. července. Film Occamova břitva by měla Česká televize vysílat do konce letošního roku nebo příští rok na jaře.