Oprava Svinovských mostů přinese další komplikace řidičům

Ostrava - Kvůli rekonstrukci Svinovských mostů čekají řidiče v Ostravě další komplikace. Začátkem srpna na nich totiž stavbaři uzavřou průjezd z centra města do Poruby. Vozovku v opačném směru, která je dosud kvůli rekonstrukci uzavřená, naopak zprovozní. Změny postihnou také autobusovou dopravu.

Z centra Ostravy do Poruby auta po Svinovských mostech od 5. srpna neprojedou. Řidiče čekají nové objízdné trasy a na nich až dvoukilometrové kolony. Cesta z Ostravy směrem na Opavu se tak protáhne zhruba o čtvrt hodiny. Jako objížďka poslouží také dálnice. Po dobu rekonstrukce Svinovských mostů se po ní jezdí zdarma. „Řada předností bude změněná, jsou označeny krizové křižovatky, které budou i pod dohledem policie,“ uvedl náměstek primátora Ostravy Tomáš Sucharda. Zástupci města předpokládají, že připravované změny způsobí řidičům míň problémů než  ty, které je čekaly v lednu. Tehdy rekonstrukce Svinovských mostů začínala. Lidé, kteří jezdí veřejnou dopravou, musejí počítat s přemístěním autobusových zastávek. Od 5. srpna už nebudou přestupovat u vodárny v Ostravě - Nové Vsi, ale přímo na Svinovských mostech. Tramvajovou dopravu stavba postihne až koncem srpna. Cestující čeká třídenní výluka, během které stavbaři položí koleje na druhý most.

Reportáž Dagmar Famfulíkové (zdroj: ČT24)

„Bude se jezdit stále po jedné koleji akorát na jiné straně mostu. Po dobu výluky bude zavedena náhradní autobusová doprava v úseku telekomunikační škola - Hulváky, takže to bude normální krátkodobá tramvajová výluka,“ uklidňuje náměstek Dopravního podniku Ostrava David Mlčák. Celá stavba má být hotová příští rok na jaře. Stavbaři ale městu oznámili, že budou hotovi možná už letos v prosinci.