Divadelní scéna Colours of Ostrava nabízí Polívkovou, Hrzánovou, tanec i loutky

Ostrava – Na festivalu Colours of Ostrava se druhý festivalový den rozjíždějí i doprovodné programy. K nejoblíbenějším patří divadelní scéna, která zahajuje dnes o půl třetí v plynojemu Gong představením Muži Adély Laštovkové Stodolové a umělecké skupiny Skutr.

Inscenace na pomezí mnoha žánrů je inspirována skutečnými příběhy. Šest mužů se vydává na cestu do divočiny hledat odpovědi na otázky, které je trápí. „Představení je nečekané, nepohodlné, šlachovité a ironické,“ uvedla recenzentka Nina Vangeli. Komornější představní organizátoři umístili do budovy Dolu Hlubina, do České spořitelny Aktive stage. Tam se třeba dnes představí hudebně-kabaretní formace Divadlo Dno s představením iDolls.

Příbramské divadlo Antonína Dvořáka přiveze slavné představení Hrdý Budžes s Barborou Hrzánovou v hlavní roli, která za ni získala Cenu Thálie. Hraje v neděli v poledne v plynojemu.

Sobotní divadelní odpoledne v Dolní oblasti zahájí Anna Polívková, která společně s taneční skupinou VerTeDance připravila představení Případy Dr. Touretta.

Divadelní scéna nabízí žánrovou pestrost. Taneční představení s názvem Brut předvede NANOHACH a Fabrice Romalingom. „Je to syrový pohybový tvar plný divokosti, napětí a především emocí. Nanohach je jedním z nejprogresivnějších souborů u nás,“ uvedl například recenzent Vladimír Hulec.

Divadlo Športniki a LG Maribor, Češi a Slovinci připravili představení Back to Bullerbyn. Loutková inscenace je volně inspirovaná knihou Děti z Bullerbynu Astrid Lindgrenové. Na loutkařském festivalu Přelet nad loutkařským hnízdem získala cenu Erik za nejlepší loutkovou inscenaci roku 2011. Hrají Johana Vaňousová, Elena Volpi, Tomáš Jarkovský a další. Zájemci ji uvidí v pátek odpoledne na Hlubině. Tamtéž začne v sobotu ve dvě odpoledne další představení s loutkami, a to Automat na filmy od souboru Buchty a loutky.

A například divadlo VOSTOS předvede na stejné scéně od pěti odpoledne Stand´artní kabaret, což je divadelně-hudební improvizační večer.