Colours se Ostravě vyplácí

Ostrava - Nejen hudebním svátkem, ale i šancí ukázat Ostravu zbytku republiky a hlavně cizincům, je festival Colours of Ostrava. Hoteliéři hlásí téměř plnou obsazenost a klidu si o víkendu neužijí ani hospodští. I proto ostravská radnice výrazně festival podporuje. Letos přispěla šesti miliony korunami.

Bůh vysoko a Praha daleko – tak charakterizuje život Ostraváků ve svých písních řada zdejších zpěváků. Na vlastní kůži zažít, co to doopravdy znamená, mají teď návštěvníci festivalu Colours of Ostrava a často právě ti z hlavního města. „Doporučovala bych všem známým, aby se sem jeli podívat. Je to moc pěkné město. Hezčí a čistější než Praha,“ tvrdí dokonce jedna z návštěvnic festivalu. Kdo se rozhodl přijet na festival na poslední chvíli, může mít problém s ubytováním. Recepční by volné pokoje nespočítali ani na prstech jedné ruky. Na festival Colours of Ostrava se tak jako každý rok těší také majitelé barů a restaurací v centru města. „Tržby jsou dvojnásobné, vlastně se nezastavíme během té šichty,“ potvrdila provozní Garage centrum restaurantu Pavlína Kvasigrohová.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

A až do nedělní noci se nezastaví shon ani v Dolní oblasti Vítkovic. Právě ostravské ocelové město má do budoucna zajistit, že černé srdce republiky bude naplno tlouct i zbývajících 361 dní v roce. I to byl jeden z důvodů stěhování letošních Colours.