Festival Masters Of Rock jde do finále, zahráli i finští Nightwish

Vizovice – Zlínská obec Vizovice prožívá závěrečný čtvrtý den jubilejního desátého ročníku Masters Of Rock. Největší východoevropský festival tvrdé hudby přilákal pětadvacet tisíc lidí. V noci na dnešek vystoupila hlavní hvězda – finská kapela Nightwish.

Davy fanoušků tvrdé muziky se dočkaly. Sobotní noc ozdobily severské metalové hvězdy, včetně té největší. Nadšení z přítomnosti finských Nightwish bylo patrné i na tiskové konferenci, která vystoupení předcházela. „Je dobré zase přijet do Česka, máme tu spoustu příznivců. Zdá se, že hodně lidí čeká na to, až zahrajeme,“ svěřil se před vystoupením baskytarista a zpěvák skupiny Nightwish Marco Hietala. A festival si chválili i fanoušci. „Jezdím sem už pátým rokem. Přijíždím až z Havlíčkova Brodu, protože se mi ten festival vždycky líbil,“ vysvětlil jeden z fanoušků.

Pro důchodkyni Evu Ludvíčkovou to tak ideální není. Žije v jednom z nejbližších domů. Na festival si zvykla, a ani letos před ním neujela – na rozdíl od sousedů. „Není to zas taková tragédie. Dokonce se občas ta muzika i v našem věku dá poslouchat,“ řekla obyvatelka Vizovic. Radost z festivalu mají hlavně místní živnostníci. „Přišlo dost lidí, jsme spokojení a myslím si, že nejsou žádné námitky. Lidi jsou suproví, rockeři jsou úplně perfektní,“ chválil si majitel restaurace a cukrárny Marek Tlusťák.

NO COMMENT: Sobotní vrchol festivalu Masters Of Rock (zdroj: ČT24)

„Večer headliner dnešního dne, švédská kapela Sabaton, vystoupí a představí ve své premiéře úplně novou písničku, kterou složila pro české fanoušky. Písnička je vlastně poctou českým pilotům RAF, kteří bojovali za druhé světové války,“ lákal fanoušky i na poslední den festivalu ředitel pořádající agentury Jiří Daron.

Přesně o půlnoci jubilejní metalový maraton vyvrcholí. Policie ho zatím vnímá jako průměrný. Zastavila dvě desítky opilých řidičů, postarala se o zatoulané dítě, vyšetřuje několik krádeží. Nejsmutnější událostí zůstává páteční smrt šestadvacetiletého fanouška. Zemřel ve svém stanu. Podle policie bez cizího zavinění, selhalo mu srdce. „Pro nás dneškem festival nekončí. Budeme pokračovat i zítra. Už předem upozorňujeme na to, že při rozjezdu budou celé dopoledne ve Vizovicích policisté,“ varovala případné problémové řidiče mluvčí zlínských policistů Jana Macalíková.

Festival Masters Of Rock zažil jubilejní 10. ročník
Zdroj: ČT24/ČT Brno