Hokejová líheň v Blansku. Bývalé hvězdy učí ty budoucí

Blansko – Individuálně zlepšit takové činnosti mladých hráčů, na které nezbývá při klubových trénincích tolik času, to je hlavní poslání letních hokejových kempů organizovaných bývalým špičkovým hokejistou Alešem Krátoškou. Desítky hokejových mládežníků polykají v těchto dnech tréninkové dávky i na blanenském zimním stadionu.

Tomáš Havlín hájí v extralize mladšího i staršího dorostu barvy libereckých Bílých tygrů. Talentovaný šestnáctiletý obránce už oblékl dokonce i dres národního týmu. V touze za zlepšením ale neváhal přes celou republiku přicestovat až na blanenský kemp. „Je tady velká konkurence, takže dopředu to posouvá určitě všechny hráče. Naši trenéři mají navíc zkušenosti z nejvyšších soutěží u nás i v Evropě, a tak od nich můžeme hodně poznatků z praxe posbírat,“ je s účastí na kempu hokejových nadějí spokojený Havlín.

Rozhovor s hokejovým expertem Milanem Antošem (zdroj: ČT24)

Hlavní slovo na tréninkovém táboře nadějí mají Aleš Krátoška s Milanem Antošem. Osvědčená spolupráce někdejších extraligových opor úspěšně funguje už několik let. „Samozřejmě, že během šesti, sedmi dnů nezlepšíte u hráčů všechno. Hvězdu z nikoho za pár dnů neuděláme. Minimálně se ale dá říct, že dostanou slušný základ do začátku sezóny,“ popisuje strategii kempu Krátoška.

Jeho kolega Milan Antoš si zase pochvaluje právě i účast mladých reprezentantů, s kterými se zatím méně úspěšní hráči mohou v tréninku poměřit, mají tak motivaci pro další tréninkovou dřinu. „Kluci se snaží zlepšovat každý trénink, makají, co to jde. Zároveň má ale každý dostatek času na procvičení různých dovedností, na které při klubových trénincích není čas,“ shrnuje bývalý hráč Slavie a hokejový expert České televize Antoš.

Rozhovor s Tomášem Havlínem (zdroj: ČT24)

Tento týden patřilo soustředění hráčům narozeným mezi roky 1995–1998, od pondělí se na blanenském ledu předvedou i jejich mladší kolegové.