Zájem o hotely pro psy opět roste

Ostrava - Roste zájem o psí hotely. Lidé, kteří chtějí jet během prázdnin na dovolenou a nemají kam dát svého domácího mazlíčka, začínají po období ekonomické krize opět služby zvířecích hotelů využívat. Veterináři ale upozorňují na to, že hotely nejsou vhodné pro všechny psy.

Almě je teprve rok. Na svých majitelích je závislá a o samotě nebyla. Rodina Stříbných se ale chystá na dovolenou. Štěně kokršpaněla tak z tepla svého domova míří na týdenní pobyt do psího hotelu. Zato Dáša, fenka bígla je už zkušenější. Prostředí i majitele hotelu zná velmi dobře. Je tady už popáté. Manželé Ryckovi provozují hotel už šestým rokem. Každý pes, ať už je to čivava nebo osmdesátikilový neapolský mastin, má svůj vlastní vytápěný pokoj s výběhem na zahradu. „Mám radši psy, kteří jsou zlí a agresivní, protože ti se dají ubytovat. Takoví bojácní, s těmi bývá největší problém,“ prozradil Jan Rycka.

„Někteří pejskové jsou tak silně fixovaní na to svoje okolí, že to cizí prostředí pro ně může být i stresující,“ varuje veterinář Jan Nytra.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)

V psím hotelu ve Štěpánkovicích ubytovávají nejen psy, ale i kočky. Patří jim tady celé jedno patro. Zájem o zvířecí hotely podle jejich provozovatelů poslední dva roky klesal. Mohla za to krize. Teď se lidé začínají vracet. „Největší zájem bývá přes prázdniny nebo prodloužené víkendy, jakékoliv dny volna, to máme vždycky plno,“ říká majitelka psího hotelu Magdalena Šimečková. V Moravskoslezském kraji jsou hotelů pro psy desítky. Stačí si jen vybrat, podle toho, na jaké prostředí je pes zvyklý. Noc stojí kolem 150 korun.