Rostislav Olesz se zotavuje ze zranění

Ostrava - V šestadvaceti letech má vítkovický hokejový odchovanec Rostislav Olesz za sebou sedmileté působení ve slavné zámořské NHL. V posledním roce se ale jeho kariéra zabrzdila. Po výměně do Chicaga putoval na farmu a navíc si přetrhl postranní a přední zkřížený vaz v koleni.

Přitom Oleszova kariéra se vyvíjela velmi dobře, v dresu Vítkovic nastoupil v extralize už v patnácti, záhy po broznu z mistrovství světa juniorů do dvaceti let si zahrál i za dospělou reprezentaci na olympiádě v Turíně a opět získal bronzovou medaili. Poté odehrál i dvě mistrovství světa. Ve dvaceti letech začal hrát v NHL za Floridu a patřil k velkým nadějím. Loni se ale po výměně do Chicaga jeho kariéra zadrhla. Rodák z Bílovce sám sebe nepovažuje za střelce, spíše za týmového hráče, který se dokáže obětovat pro úspěch svého mužstva.

Na konci sezony na farmě v Rockfordu si Olesz podruhé na stejné noze přivodil vážné zranění. Přetrhl si postranní i přední zkřížený vaz a jeho návrat na led se očekává až po Vánocích.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)
Vydáno pod