Olympionička Závadová odletěla do Londýna

Ostrava - Ostravská plavkyně Barbora Závadová odletěla na olympiádu. Bronzovou medailistku z letošního mistrovství Evropy v Debrecenu čeká první start hned první soutěžní den. Před 14 dny se vyléčila ze zánětu zvukovodu, před největším závodem dosavadní kariéry se ale cítí ve formě.

Devatenáctiletá ostravská plavkyně začala závodně plavat v deseti letech. Sportování má v rodině. Na olympijských hrách bude třetí nejmladší členkou české výpravy. Nechybělo mnoho a na olympijské hry odjížděla nemocná. Teprve před dvěma týdny vyléčila zánět zvukovodu a těsně před odletem musela narychlo k lékaři. I přesto věří v dobrý výsledek. „Byl tam nějaký začínající zánět, tak mi to paní doktorka vypláchla a poslala mě naštěstí domů, takže už je to dobrý, jsem připravená,“ svěřila se Barbora.

Reportáž Venduly Horníkové (zdroj: ČT24)

Z Moravskoslezského regionu bude v Londýně celkem 11 sportovců. Závadová je jedinou zástupkyní individuálních sportů na olympijských hrách, která stále hájí barvy ostravského klubu. Jejím přáním je hlavně vylepšit vlastní český rekord a dostat se mezi osm nejlepších. Na OH se představí hned první soutěžní den. Poplave svou nejsilnější dosciplínu, 400 metrů polohový závod.