Klasika pod hvězdami: Představení Carmen míří také do Hradce nad Moravicí

Hradec nad Moravicí - Klasika pod hvězdami je další letní festival, tento se ale koná výhradně na zámcích a je zaměřený na operu. Letos, po Rusalce v roce2010 aopeře Nabucco roku 2011, organizátoři vsadili na slavnou Carmen Georgie Bizeta, se kterou ve velkém, výpravném provedení objedou od konce července do konce srpna deset českých a moravských zámků.

Sbor, orchestr a balet je z Severočeského divadla v Ústí nad Labem, účinkuje také chlapecký sbor Pudru Gaudentes a Dětský sbor Brno. Sbor tak bude mít dohromady sto dvacet členů. Režii má Martin Otava, který do hlavních rolí obsadil hostující hvězdy ze zahraničí. Jako Carmen se představí Galia Ibragimova, jako Don José Nikolaj Višnjakov a další sólisté z Česka i zahraničí.

První představení bylo 20. července v zámeckém parku Průhonice v Praze, V pátek 3. srpna se umělci přesunou také do Moravskoslezského kraje – do Hradce nad Moravicí.

Každé představení zakončí ohňostroj. Mezi Telčem a Hradcem nad Moravicí bude představení hostovat v Telči, na Orlíku, na Sychrově, v Buchlovicích, Kynžvartu, Kačině, Lednici a v Ploskovicích.

Začátek představení je devět večer a trvá, s půlhodinovou přestávkou, do půlnoci.