Nováček z Jihlavy ztratil senzační výhru až v závěru

Praha – Jen desítky vteřin dělily fotbalisty Jihlavy od toho, aby v úvodním kole napodobili sobotní výhru druhého nováčka z Brna a naplno bodovali. Klub z Vysočiny na půdě favorita - pražské Slavie vedl dokonce už 3:0. Alespoň bod pro pražský tým nakonec zachránila letní posila Vošahlík.

Takový úvod zápasu by v pražském Edenu asi nečekal ani ten nejoptimističtější fanoušek jihlavských fotbalistů. Už v osmé minutě se do míče po náběhu z druhé vlny opřel Vaculík a poslal prvoligového nováčka do vedení. O třináct minut později navíc zkušeně napřáhl Koloušek a lahůdkovou ránou vyhnal pavouky z šibenice Čontofalského brány. „Všechny góly pramení z našich chyb, které jsme udělali. Chybí nám pohyb, vázne kombinace, nic se nám nedaří a úplně zbytečně jsme dostali Jihlavu na koně,“ řekl o příčinách nelichotivého skóre slávistický obránce Martin Latka. 

Slovenský brankář navíc krátce před koncem první půle fauloval Jungra, na Teclovu penaltu nedosáhl a do šaten tak šly oba týmy za senzačního třígólového vedení nováčka z Vysočiny. „Jsem rád, že jsem se trefil, ale je to stále jen poločas. My nemáme hráče na to, abychom hráli kombinační fotbal, ale spoléháme na brejky a zatím to vychází,“ popsal hlavní zbraň Vysočiny po první půli záložník Václav Koloušek. 

Fotbal - SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava

Staronový trenér Petr Rada musel asi na své svěřence o přestávce pořádně zakřičet. Úvod druhé půle sice jetě nabídl vyrovnanou podívanou, pak ale ke zvratu zavelel Vošahlík, který do Slavie přišel z Jablonce nad Nisou. Samostatným únikem se dostal přes jihlavské obránce a poprvé Blažka překonal střelou k tyči.

Slavie po prvním gólu výrazně ožila, na další trefu si ale počkala až do 88. minuty, kdy přesně zamířil zkušený Kisel. Pražský tým poté jihlavské hráče zatlačil až do vápna, setrvalý tlak přinesl vyrovnání o chvíli později, když míč ve skrumáži nasměroval do brány opět Vošahlík a upravil tak na konečných 3:3. „Ukázali jsme sílu týmu, že i za stavu 3:0 jsme dokázali zápas otočit, protože tu první půli jsme prochrápali. Kdyby se hrálo ještě pět minut, tak to dotáhneme i na zisk tří bodů,“ řekl zachránce Slavie Jan Vošahlík. 

Remíza, kterou by před utkáním Jihlava zřejmě brala všemi deseti, tak nakonec musí mrzet spíše hráče Vysočiny. „Ve druhé půli už jsme nedotahovali ty naše pološance do konce a postupně jsme se dostávali pod stále větší tlak a nakonec jsme třígólové vedení prošustrovali,“ byl zklamaný trenér Vysočiny František Komňacký. Jihlava ale podobně jako v neděli Zbrojovka ukázala, že by v nejvyšší soutěži nemusela hrát druhé housle.  

Slavia Praha - Vysočina Jihlava 3:3 (0:3)

Branky: 69. a 90. Vošahlík, 88. Kisel - 8. Vaculík, 21. Koloušek, 45.+1 Tecl z pen. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Štěrba. ŽK: Čontofalský, Jarolím, Nitrianský - Masopust, Josl, Koloušek. Diváci: 7136.

Sestavy:

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - Petrák - Koreš (76. Zmrhal), Jarolím (53. Vošahlík), Juhar - Kisel - Škoda. Trenér: Rada.

Jihlava: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Masopust (61. Mešanovič), Karlík, Koloušek, Vaculík (74. Kosak) - Jungr (87. Sedláček) - Tecl. Trenér: Komňacký.